• Inhuldiging van een nieuwe vleugel van 30 kamers in Elais Kinshasa

  Op donderdag 7 april 2019 heeft de dochteronderneming C.F.E. een nieuwe vleugel voor hotel Elaïs Kinshasa ingehuldigd. Deze uitbreiding verhoogt de capaciteit van het hotel van 48 naar 78 kamers dankzij 17 nieuwe executive kamers en 13 nieuwe deluxe appartementen. Het herbergt ook een moderne en professionele wasserette. De nieuwe vleugel zal energiezuiniger zijn dankzij zonne-energie en warmterecuperatie van airconditioningsystemen voor warm water. Procob en ABC Sodimel, ook dochterondernemingen van de Ogepar Group, hebben bijgedragen aan de constructie van dit 6 verdiepingen hoge gebouw. Lees meer

 • Oprichting van be Hydro

  Onze dochteronderneming ABC en het bedrijf CMB hebben een nieuw bedrijf opgericht genaamd be Hydro bvba, waarbij ABC en CMB elk 50% van het kapitaal hebben bijgedragen. be Hydro heeft als doel om dual-fuel motoren op basis van diesel en waterstof, alsook mono-fuel motoren op waterstof te ontwikkelen en op de markt te brengen. Waterstof heeft het potentieel om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie: productie van waterstof op basis van groene stroom is een oplossing voor de opslag van hernieuwbare energie. ABC verleent zijn expertise op vlak van motoren aan de start-up, CMB zijn ervaring in de opslag en gebruik van waterstof.

 • Ogepar neemt de gieterij in Lüneburg, Duitsland, over

  Focast Lüneburg GmbH, voorheen gekend als Lüneburger Eisenwerk GmbH, staat bekend om zijn productie van kleine tot middelgrote series van kern-intensief en technisch veeleisend grijs en nodulair gietijzer. Met zijn drie productielijnen en batchgroottes van één tot een paar honderd gietstukken, bedient het klanten in uiteenlopende sectoren zoals machinebouw, machinegereedschappen, compressoren, transmissies en de voedings- en verpakkingsindustrie. De productportfolio van Focast Lüneburg, de industrieën die worden bediend, zijn technische capaciteiten en zijn specialisatie in kleine tot middelgrote series, vullen de andere drie gieterijen binnen de Ogepar-groep uitstekend aan.
  Lees meer

 • Focast Châteaubriant wordt lid van Focast Holding

  Om onze Franse gieterijbedrijven onder dezelfde juridische entiteit te consolideren, nam Focast Holding, dat 100% eigendom is van Ogepar, Focast Châteaubriant over. Focast Holding telt nu twee gieterijen: Focast Saint-Dizier voor gietstukken variërend in gewicht van 50 tot 360 kg en Focast Châteaubriant voor gietstukken variërend in gewicht van 100 tot 9000 kg.

 • Het kapitaal van Anglo Belgian Corporation (ABC) werd verhoogd tot 70 MEUR

  Het aandelenkapitaal van ons filiaal Anglo Belgian Corporation (ABC) werd verhoogd tot zeventig miljoen euro. Dit werd in twee fasen uitgevoerd: door inbreng in contanten (5 MEUR) met creatie van 2.975 nieuwe aandelen en door incorporatie van de reserves (51,2 MEUR) zonder creatie van nieuwe aandelen.

 • Verwerving van 47.500 aandelen in FOCAST HOLDING

  OGEPAR heeft zojuist 47.500 aandelen verworven in FOCAST HOLDING. Deze aandelen waren eerder in het bezit van de firma Nord Europe Partenariat. Ten gevolge van deze transactie is OGEPAR nu houder van alle 1.500.000 aandelen van de gieterijengroep. Het forfetair bedrag dat betaald werd voor deze aandelen was EUR 75.000.

 • Opening Elais Business Center in Pointe Noire

  Na twee jaar van opbouw werden 4 units, met high-end conferentiezalen en kantoorruimtes, officieel geopend onder de naam ELAIS BUSINESS CENTER. De 4 units bevinden zich in de nieuwe vleugel van Elais Hotel. Ze bedragen een oppervlakte van 3000m2 en introduceren een nieuwe manier van werken. Er zijn 9 conferentiezalen met een capaciteit van 5 tot 500 personen alsook volledig uitgeruste kantoorruimtes. Lees meer

 • 30 maart 2017, 50 jarig bestaan van Rwandamotor

  In het jaar 1967, in een klein reparatie atelier, begon de geschiedenis van Rwandamotor. Enkel tijd nadien nam het bedrijf ook andere activiteiten voor zijn rekening. De eerste nieuwe activiteit was het verdelen van voertuigen en motorfietsen. Nadien verdiepten zij zich ook in de energie en brandpreventie sector. Lees meer