• Ogepar neemt de gieterij in Lüneburg, Duitsland, over

  Focast Lüneburg GmbH, voorheen gekend als Lüneburger Eisenwerk GmbH, staat bekend om zijn productie van kleine tot middelgrote series van kern-intensief en technisch veeleisend grijs en nodulair gietijzer. Met zijn drie productielijnen en batchgroottes van één tot een paar honderd gietstukken, bedient het klanten in uiteenlopende sectoren zoals machinebouw, machinegereedschappen, compressoren, transmissies en de voedings- en verpakkingsindustrie. De productportfolio van Focast Lüneburg, de industrieën die worden bediend, zijn technische capaciteiten en zijn specialisatie in kleine tot middelgrote series, vullen de andere drie gieterijen binnen de Ogepar-groep uitstekend aan.
  Lees meer

 • Focast Châteaubriant wordt lid van Focast Holding

  Om onze Franse gieterijbedrijven onder dezelfde juridische entiteit te consolideren, nam Focast Holding, dat 100% eigendom is van Ogepar, Focast Châteaubriant over. Focast Holding telt nu twee gieterijen: Focast Saint-Dizier voor gietstukken variërend in gewicht van 50 tot 360 kg en Focast Châteaubriant voor gietstukken variërend in gewicht van 100 tot 9000 kg.

 • Het kapitaal van Anglo Belgian Corporation (ABC) werd verhoogd tot 70 MEUR

  Het aandelenkapitaal van ons filiaal Anglo Belgian Corporation (ABC) werd verhoogd tot zeventig miljoen euro. Dit werd in twee fasen uitgevoerd: door inbreng in contanten (5 MEUR) met creatie van 2.975 nieuwe aandelen en door incorporatie van de reserves (51,2 MEUR) zonder creatie van nieuwe aandelen.

 • Verwerving van 47.500 aandelen in FOCAST HOLDING

  OGEPAR heeft zojuist 47.500 aandelen verworven in FOCAST HOLDING. Deze aandelen waren eerder in het bezit van de firma Nord Europe Partenariat. Ten gevolge van deze transactie is OGEPAR nu houder van alle 1.500.000 aandelen van de gieterijengroep. Het forfetair bedrag dat betaald werd voor deze aandelen was EUR 75.000.

 • Opening Elais Business Center in Pointe Noire

  Na twee jaar van opbouw werden 4 units, met high-end conferentiezalen en kantoorruimtes, officieel geopend onder de naam ELAIS BUSINESS CENTER. De 4 units bevinden zich in de nieuwe vleugel van Elais Hotel. Ze bedragen een oppervlakte van 3000m2 en introduceren een nieuwe manier van werken. Er zijn 9 conferentiezalen met een capaciteit van 5 tot 500 personen alsook volledig uitgeruste kantoorruimtes. Lees meer

 • 30 maart 2017, 50 jarig bestaan van Rwandamotor

  In het jaar 1967, in een klein reparatie atelier, begon de geschiedenis van Rwandamotor. Enkel tijd nadien nam het bedrijf ook andere activiteiten voor zijn rekening. De eerste nieuwe activiteit was het verdelen van voertuigen en motorfietsen. Nadien verdiepten zij zich ook in de energie en brandpreventie sector. Lees meer

 • Kapitaalsverhoging van Anglo Belgian Corporation (ABC)

  Om ABC bij te staan in haar externe ontwikkelingen, werd haar kapitaal in contanten verhoogd met 8,2 miljoen euro waardoor het nu 13.720.000 euro bedraagt. De transactie werd uitgevoerd zonder dat er nieuwe aandelen werden gecreëerd.

 • Kapitaalsverhoging Ogepar s.a.

  Op de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, gehouden voor notaris in Luxemburg op 22 September 2016, werd het kapitaal van onze holding Ogepar s.a. verhoogd met tien miljoen euro, zijnde van 40 miljoen euro (EUR 40.000.000) naar 50 miljoen euro (EUR 50.000.000) – vertegenwoordigd door twee miljoen aandelen.

 • Beslissing in beroep over de 43 % van Focast Holding

  Het werd door het Hof van Beroep van Versailles aanvaard dat op 24 juni 2013 639,999 aandelen van Focast Holding werden verkocht ten behoeve van Ogepar voor de prijs van 1 EURO.

  Naar aanleiding van deze beslissing heeft onze groep nu 1.452.496 aandelen van de 1.500.000 aandelen van deze gieterijengroep – oftewel 97 %.