• Overplaatsing van de hoofdzetel van Ogepar naar Gent (België)

  De hoofdzetel van de Groep verlaat Luxemburg om zich te vestigen in Gent (België). Deze overplaatsing gebeurt volgens de regels van juridische continuïteit als een juridische entiteit naar Belgisch recht. Het adres van onze holding is voortaan : Wiedauwkaai 43, 9000 Gent (België).

 • Aankoop van ‘Société Immobilière de Haltinne sa’

  Elais Immo bvba kocht alle 84.000 aandelen van ‘Société Immobilière de Haltinne sa’. Door deze onderneming over te nemen, verwerft onze Groep een oppervlakte van 245 hectare in Condroz (België), verdeeld onder gecultiveerd land, weiden, vijvers en bossen. Het landgoed omvat ook een set onroerend goed.

 • De Groep bezit 100% van de aandelen van Ivoiremotor

  Ogepar kocht 43.970 aandelen van Ivoiremotor. De Groep bezit nu 100% van de aandelen van zijn Ivoriaanse dochteronderneming: 65% die Ogepar rechtstreeks bezit en 35% via zijn dochteronderneming ABC.

 • Inhuldiging van een nieuwe vleugel van 30 kamers in Elais Kinshasa

  Op donderdag 7 april 2019 heeft de dochteronderneming C.F.E. een nieuwe vleugel voor hotel Elais Kinshasa ingehuldigd. Deze uitbreiding verhoogt de capaciteit van het hotel van 48 naar 78 kamers dankzij 17 nieuwe executive kamers en 13 nieuwe deluxe appartementen. Het herbergt ook een moderne en professionele wasserette. De nieuwe vleugel zal energiezuiniger zijn dankzij zonne-energie en warmterecuperatie van airconditioningsystemen voor warm water. Procob en ABC Sodimel, ook dochterondernemingen van de Ogepar Group, hebben bijgedragen aan de constructie van dit 6 verdiepingen hoge gebouw. Lees meer

 • Oprichting van be Hydro

  Onze dochteronderneming ABC en het bedrijf CMB hebben een nieuw bedrijf opgericht genaamd be Hydro bvba, waarbij ABC en CMB elk 50% van het kapitaal hebben bijgedragen. be Hydro heeft als doel om dual-fuel motoren op basis van diesel en waterstof, alsook mono-fuel motoren op waterstof te ontwikkelen en op de markt te brengen. Waterstof heeft het potentieel om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie: productie van waterstof op basis van groene stroom is een oplossing voor de opslag van hernieuwbare energie. ABC verleent zijn expertise op vlak van motoren aan de start-up, CMB zijn ervaring in de opslag en gebruik van waterstof.

 • Ogepar neemt de gieterij in Lüneburg, Duitsland, over

  Focast Lüneburg GmbH, voorheen gekend als Lüneburger Eisenwerk GmbH, staat bekend om zijn productie van kleine tot middelgrote series van kern-intensief en technisch veeleisend grijs en nodulair gietijzer. Met zijn drie productielijnen en batchgroottes van één tot een paar honderd gietstukken, bedient het klanten in uiteenlopende sectoren zoals machinebouw, machinegereedschappen, compressoren, transmissies en de voedings- en verpakkingsindustrie. De productportfolio van Focast Lüneburg, de industrieën die worden bediend, zijn technische capaciteiten en zijn specialisatie in kleine tot middelgrote series, vullen de andere drie gieterijen binnen de Ogepar-groep uitstekend aan.
  Lees meer

 • Focast Châteaubriant wordt lid van Focast Holding

  Om onze Franse gieterijbedrijven onder dezelfde juridische entiteit te consolideren, nam Focast Holding, dat 100% eigendom is van Ogepar, Focast Châteaubriant over. Focast Holding telt nu twee gieterijen: Focast Saint-Dizier voor gietstukken variërend in gewicht van 50 tot 360 kg en Focast Châteaubriant voor gietstukken variërend in gewicht van 100 tot 9000 kg.

 • Het kapitaal van Anglo Belgian Corporation (ABC) werd verhoogd tot 70 MEUR

  Het aandelenkapitaal van ons filiaal Anglo Belgian Corporation (ABC) werd verhoogd tot zeventig miljoen euro. Dit werd in twee fasen uitgevoerd: door inbreng in contanten (5 MEUR) met creatie van 2.975 nieuwe aandelen en door incorporatie van de reserves (51,2 MEUR) zonder creatie van nieuwe aandelen.