• Lancering van de EVOLVE 20EV23

  Begin september lanceerde Anglo Belgian Corporation (ABC) het 2e motortype uit de EVOLVE Series: de 20EV23.

  Met de introductie van de nieuwe EVOLVE 20EV23 opent onze dochteronderneming een nieuwe weg naar een groene toekomst voor maritiem transport en marinetoepassingen.

  De 20EV23 is de eerste multi-fuel middelsnellopende motor die de overgang van fossiele brandstof naar koolstofvrij aankan, dit met een zeer laag gewicht en in combinatie met een hoog maximumvermogen.

  Bekijk de lancering van de EVOLVE 20EV23:

  LinkedIn: link
  Facebook: link

  YouTube – launch EVOLVE 20EV23: link
  YouTube – after movie SMM Hamburg: link

  Website – launch EVOLVE 20EV23: link
  Website – after movie SMM Hamburg: link

 • Anglo Belgian Corporation neemt E. Van Wingen over

  Beide ondernemingen – innovatieve spelers op vlak van motoren die werken op hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof en methanol – bouwen aan de weg van de energietransitie, een thema dat de komende jaren niet uit de actualiteit zal weg te denken zijn en voor groei in de activiteiten zal zorgen. Bij deze acquisitie zijn synergiën en complementariteit de kernwoorden.
  Voor meer informatie ? https://www.abc-engines.com/nl/news/abc-acquires-e-van-wingen

 • Versterking van het eigen vermogen van onze gieterijen

  Het maatschappelijk kapitaal van Focast Lüneburg werd verhoogd met 3 miljoen euro en dat van Focast Châteaubriant met 3.097.000 EUR.

  Deze instroom van vers geld werd beslist om onze twee dochterondernemingen te ondersteunen in hun investeringsproces gericht op de modernisering van hun productie-eenheden.

 • ABC lanceert zijn nieuwe reeks multifuelmotoren

  Ter gelegenheid van de beurs Europort Rotterdam onthulde ABC het eerste lid van zijn nieuwe productfamilie: een compacte en krachtige 4-cilinder middelsnellopende motor, die zowel met traditionele brandstoffen als met die van de toekomst kan werken. Lees meer

 • Hotel Pegard, een hotel in een driesterrenfabriek

  Op vrijdag 1 oktober opent hotel Pegard haar deuren. Het bijzondere is dat het hotel ondergebracht werd in een deel van de site van Pegard Productics, onze fabriek die reeds meer dan één eeuw actief is op het gebied van precisiebewerking. Lees meer

 • Rwandamotor huldigt zijn nieuwe faciliteiten in

  Rwandamotor neemt vanaf nu zijn intrek in een gloednieuw gebouw in de industriële zone van Gahanga, op de weg naar de toekomstige nieuwe internationale luchthaven van Kigali.

  Het hoofdgebouw, waarin ook de showroom is opgenomen, bestaat uit vier verdiepingen. Aan de achterzijde bevinden zich de werkplaats en een douane-entrepôt dat plaats biedt aan 70 voertuigen. Lees meer

 • ABC breidt uit

  Op 17 december 2020 heeft ABC een terrein gekocht van 50.000 m² met productiehallen en kantoren. Het betreft de helft van de site genaamd “Vynckier” en grenst aan de huidige site van ABC. De activiteiten op deze site zullen zich focussen op de energietransitie, bijvoorbeeld windenergie, zonnepanelen, warmtenet, energieopslag via waterstofproductie, etc en interactie tussen deze verschillende bronnen van energie. Lees meer

 • Kapitaalverhoging Ogepar om het op 100 MEUR te brengen

  Het kapitaal van onze holdingmaatschappij werd verhoogd tot 100 miljoen euro. De kapitaalverhoging gebeurde door de inbreng in natura van de vennootschappen Procoki en Kadimat voor een bedrag van 40.609.000 euro en door de incorporatie van het overgedragen resultaat en een deel van de wettelijke reserves voor een bedrag van 9.391.000 euro. De transactie heeft niet geleid tot de uitgifte van nieuwe aandelen.

 • ABC leidt de revolutie in waterstof

  Op 17 december 2020 kondigde BeHydro (een joint-venture van ABC met CMB) een wereldprimeur aan: een 1 megawatt motor op waterstof. Deze motor reduceert de CO2 emissies met 85% en is een revolutionaire ontwikkeling om de massale vergroening van schepen, treinen en elektriciteitsgeneratoren mogelijk te maken. De commerciële lancering van deze motor werd bijgewoond door Vlaams Minister-president Jan Jambon en de burgemeester van Gent Mathias De Clercq. Lees meer

 • Overplaatsing van de hoofdzetel van Ogepar naar Gent (België)

  De hoofdzetel van de Groep verlaat Luxemburg om zich te vestigen in Gent (België). Deze overplaatsing gebeurt volgens de regels van juridische continuïteit als een juridische entiteit naar Belgisch recht. Het adres van onze holding is voortaan : Wiedauwkaai 43, 9000 Gent (België).