30 maart 2017, 50 jarig bestaan van Rwandamotor

In het jaar 1967, in een klein reparatie atelier, begon de geschiedenis van Rwandamotor. Enkel tijd nadien nam het bedrijf ook andere activiteiten voor zijn rekening. De eerste nieuwe activiteit was het verdelen van voertuigen en motorfietsen. Nadien verdiepten zij zich ook in de energie en brandpreventie sector.

Voor de gelegenheid vonden de feestelijkheden voor het 50 jarig bestaan van onze firma plaats in het vernieuwde werk atelier. Deze viering was ook de ideale aangelegenheid om de 40 jaar lang durende samenwerking tussen Suzuki en Rwandamotor in de verf te zetten. Voor de gelegenheid waren vertegenwoordigers van Suzuki Japan en Suzuki Indië aanwezig.

De Rwandese minister voor handel en industrie, meneer Kanimba, vereerde ons met zijn aanwezigheid. Hij hield er een inspirerende toespraak om zijn respect en bewondering voor onze firma te laten blijken. Zo vertelde hij dat Rwandamotor een prachtig voorbeeld vormt voor andere bedrijven. Andere bedrijven moeten een voorbeeld nemen aan de evolutie en de veranderingen die het bedrijf doorstaan heeft om het erkende en gerespecteerde bedrijf te worden dat het vandaag de dag is.

Enkele dagen voor de aanvang van de feestelijkheden kocht Rwandamotor een stuk grond van bijna 2 hectaren groot in het industriegebied van Gahanga (Kicukiro) in Kigali. Deze grond zal de basis worden van de nieuwe installaties die onze firma zal bouwen, rekening houdend met de nieuwe stedenbouwkundige normen opgelegd door de stad.